500+ praca w zawodzie wymagającym wysokich kwalifikacji

Robert Jaroszewski        04 kwietnia 2016        Komentarze (0)

Świadczenie z programu 500+ otrzymają cudzoziemcy przebywający na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na podstawie zezwolenia na pobyt czasowy udzielonego w związku z okolicznościami, o których mowa w art. 127 ustawy z dnia 12 grudnia 2013 r. o cudzoziemcach.

O jakich okolicznościach mowa w art. 127 ustawy o cudzoziemcach?

Mowa o pracy w zawodzie wymagającym wysokich kwalifikacji.

Jest jeszcze jeden warunek – cudzoziemcy muszą zamieszkiwać z członkami rodzin na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

{ 0 komentarze… dodaj teraz swój }

Dodaj komentarz

Zanim napiszesz komentarz wiedz, że zawsze czytam i moderuję wszystkie komentarze. Na pewno przeczytam też i Twój. Niestety niektórych komentarzy z bardzo różnych względów nie mogę zamieścić. Nie miej więc do mnie pretensji o to, że nie zamieściłem Twojego komentarza lub odpowiedzi na niego. Pamiętaj, że poświęcasz swój czas na napisanie komentarza, który może pozostać bez odpowiedzi.

Jeżeli szukasz porady prawnej lub kontaktu ze mną w innej sprawie, niż wpis na blogu, skontaktuj się ze mną przez formularz dostępny w zakładce Kontakt

Poprzedni wpis:

Następny wpis: